Pokrenuta platforma #DobroJeTo za pomoć sugrađanima koji vode mali biznis

Pokrenuta platforma #DobroJeTo za pomoć sugrađanima koji vode mali biznis

„Dobro je to“ naziv je digitalne platforme kreirane s ciljem da se, tokom krize izazvane pandemijom virusa korona, pomogne malim preduzećima i lokalnim zanatlijama da prevaziđu aktuelne poteškoće u radu. Riječ je o projektu podrške i solidarnosti zahvaljujući kom će svaki pojedinac moći da pruži konkretan doprinos oporavku društva, pomažući opstanak radnje svoga sugrađanina koja u novonastalim okolnostima otežano ili uopšte ne posluje. Vrijednost projekta prepoznalo je Ministarstvo ekonomije Crne Gore i pružilo podršku njegovoj realizaciji, kao i mala i srednja preduzeća.

Web sajt #DobroJeTo nudi listu prijavljenih mikro i malih preduzeća razvrstanih u nekoliko kategorija u odnosu na djelatnost koju obavljaju. Posjetilac brzo, u nekoliko jednostavnih koraka može da pronađe zanatliju iz svog kvarta; frizera, cvjećara, vulkanizera, obućara, omiljeni lokal, kozmetičara... i kupi vaučer za njegove usluge u vrijednosti od 5, 10 ili 20 eura. Potom dobija kupon u istoj vrijednosti, koji će moći da iskoristi čim se ukinu aktuelne mjere zabrane poslovanja. Na taj način dobija odloženu uslugu i neodložnu zahvalnost; pomaže najugroženijem dijelu crnogorske privrede u duhu naše tradicionalne solidarnosti. #DobroJeTo nastao je kao neprofitna inicijativa da se, pored implementacije zvaničnih paketa podsticaja i mjera pomoći, dodatno i još neposrednije olakša poslovanje manjih poslodavaca koji su podjednako važan pokretački dio privrede, da se omogući njihov opstanak i preduprijedi gašenje radnih mjesta. Osim građana koji mogu dati svoj doprinos, moguće je da se projektu besplatno priključe i na platformu registruju sva zainteresovana registrovana mikro i mala preduzeća. Za inicijativu i realizaciju projekta zadužena je kompanija Amplitudo. Dočekajmo budućnost zajedno. Dobro je to!

Cookie

Koristimo kolačiće da bismo ti ponudili bolje iskustvo, personalizovali sadržaj i oglase, pružili funkcije društvenih medija i analizirali naš promet.
Saznaj više o tome kako koristimo kolačiće u našoj politici privatnosti. Ako nastaviš bez promjene postavki, pretpostavićemo da prihvataš našu upotrebu kolačića.